Dag van de veiligheid goed bezocht.

SBBU voorzitter Ruud Hogenboom praatte de verschillende sprekers aan elkaar. De Dag van de veiligheid voltrok zich, geheel volgens de wetten van de lokale logica,  bij De Gasterij in De Kwakel.

Er waren op het thema veiligheid en ondermijning inleidende woorden van de Burgemeester. De gemeente had speciaal voor deze dag een informatiekoffer samengesteld waarvan de Burgemeester de eerste twee exemplaren mocht overhandigen. Daarna gaf hij het woord aan politievrouw Marga Kubbe.

Zij zette uitgebreid uiteen wat ondermijning is en hoe en waar dit relatief nieuwe fenomeen de kop op kan steken. Praktijkvoorbeelden maakten haar verhaal compleet. Wethouder Jan Hazen zette de omgevingsvisie van Uithoorn uiteen en ontlokte daarna middels een online vragenspelletje antwoorden op uiteenlopende vragen. 

Siemon Krol, Director Allerto – Focus op veiligheid, illustreerde aan de hand van een kort filmpje hoe pijnlijk het gesteld kan zijn met onze waarnemingen. Vanzelfsprekend gaf hij vervolgens aan hoe je dan wel moet waarnemen. Daarna legde hij uit hoe aan de hand van het GOAL principe (Groeten – Oogcontact – Aanspreken – Luisteren) op een gepaste wijze om te gaan met ‘vreemde snuiters’ of ‘ongenode gasten’.

Première video SURVEILLANCE


Tijdens de bijeenkomst werd ook de korte film SURVEILLANCE voor de eerste keer getoond. Het filmpje werd gemaakt in opdracht van de SBBU om te illustreren wat surveillance inhoud. Veel mensen hebben nog de indruk dat het gaat om een beetje rondrijden en rondkijken. Het filmpje laat zien wat het werkelijk inhoudt. Het surveilleren is een van de meest zichtbare activiteiten van de SBBU. In Uithoorn wordt deze activiteit uitgevoerd door beveiligingsbedrijf VMB.